Puppy speelkwartier

voor pups van 8 tot 16 wekenTijdens het puppy speelkwartier staat alles in het teken van spelenderwijs socialiseren

Het peuterspeluurtje bij School4Dogs is geen standaard les waar je de standaardoefeningen krijgt. De puppytijd is een hele belangrijke fase in het leven van een hond. In de eerste maanden van hun leven is het belangrijk dat ze op een goede manier kennis maken met onze mensenwereld. Nadat ze hun nest hebben verlaten en moeder, broertjes en zusjes moeten missen is het fijn als ze op een positieve manier leren omgaan met vreemde mensen en andere honden(rassen) Behalve de kennismaking met mensen en honden willen we ze ook leren hun lijfjes te ontdekken. Dit doen we door ze bv. over vreemde ondergronden te laten lopen of ergens onder te laten kruipen. In onze hondenschool zijn er genoeg materialen om de pups rustig en gecontroleerd te laten ontdekken zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot blije en zelfverzekerde stabiele en sociale honden.

 

Tijdens het peuter speelkwartier gaan we eigenaren begeleiden in het leren kijken naar lichaamstaal. Onze ervaring is dat héél véél eigenaren het allerbeste willen voor hun pup, maar soms net de verkeerde keuzes maken omdat ze denken dat er een leuk spel is tussen 2 honden. Maar is dit wel zo... Soms is spel helemaal geen spel en is het voor een van de partijen helemaal niet leuk. 

 

Wat gaan we doen tijdens het peuterspeeluurtje:

  • Lichaamstaal leren lezen
  • Leren spelen met leeftijdsgenoten
  • Onder begeleiding socialiseren met honden en mensen (socialiseren is tenslotte geen confronteren) 
  • Ontdekken van materialen en ondergronden

 

Details

  • Voor wie

- Voor pups van 8 weken tot 20 weken.

De pup moet alle voor zijn leeftijd benodigde entingen gehad hebben. Breng je het entingsboekje de eerste les mee? Als we de entingen niet kunnen controleren, kan je pup niet aan de les deelnemen. Inenting tegen kennelhoest wordt sterk geadviseerd maar is niet verplicht. Is je hond getitterd en staat deze in het vaccinatieboekje dan is dit ook goed. 

  • Duur: 1 les van 30 minuten 
  • Groepsgrootte: Max. 4 combinaties
  • Prijs: € 7,50