Kleuterklas

Voor pups vanaf 8 weken tot 5 maanden

Ontdekken van de wereld

Onze kleuterklas is geen standaard puppycursus, maar een echte kleuterklas voor puppy`s vanaf 8 weken tot 5 maanden. Is je pup ouder dan 6 maanden dan kan je starten in de brugklas.                       

De pup mag deelnemen als hij volgens het schema van de dierenarts wordt ingeënt of getiterd is en dit officieel in het paspoort staat. Dit betekent dat je pup na de 1e enting (6 weken enting) mag meedoen.


Tijdens de kleuterklas ligt het accent op de relatie tussen de eigenaar en de hond.
De basis voor gehoorzaamheid wordt gelegd in de puppy-periode. In deze periode stelt de eigenaar spelenderwijs grenzen. Er wordt een basis gelegd voor de toekomstige relatie op basis van wederzijds respect en vertrouwen. De rode draad tijdens deze cursus is zelfbeheersing en contact maken met de eigenaar onder alle omstandigheden.

De pup leert spelenderwijs

 • Hoe zich te gedragen in de nabijheid van mensen en honden
 • Dat het leuk is om dicht bij de eigenaar te zijn
 • Omgaan met objecten die nieuw of vreemd zijn maar hij verder niets mee hoeft
 • Verschillende ondergronden te bewandelen
 • De basiscommando’s zoals de zit en de af.

 

Tijdens de les ben je vrijwel continu aan het werk met de pup, dus je staat niet te wachten terwijl je één voor één een oefening doet. Er wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met prikkels terwijl jullie lekker samen bezig zijn.


Het hele gezin is welkom tijdens de trainingen.
Uiteindelijk hebben jullie een nieuw gezinslid en is het belangrijk dat iedereen leert communiceren met de hond. Het is echter wel belangrijk dat de pup tijdens alle lessen door één en dezelfde persoon wordt begeleid. Tijdens de puppy-lessen is er ook tijd om in te gaan op vragen over puppyzaken. Denk aan onzindelijkheid, hard bijten, het afleren (ombuigen) van ongewenst gedrag, enz. 

Aan het begin van de cursus krijg je van ons een inlogcode waarmee je iedere week de les terug kunt kijken die je gehad hebt. Je kunt dan iedere stap rustig teruglezen zodat jullie met het hele gezin de oefeningen thuis kunnen oefenen.


Wij organiseren regelmatig theorieavonden en/of lezingen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er onder meer uitleg gegeven over de taal van de hond. Wij adviseren je van harte om deze avonden vooral bij te wonen. Als cursist krijg je hiervoor van tevoren een uitnodiging van ons.


   Meer informatie over de cursus:

   Voor wie is de kleuterklas bedoelt

   Voor puppy's vanaf 8 weken.  (Tot 5 maanden oud bij inschrijving) De pup moet alle voor zijn leeftijd benodigde entingen gehad hebben. Breng je het entingsboekje de eerste les mee? Als we de entingen niet kunnen controleren, kan je pup niet aan de les deelnemen. Inenting tegen kennelhoest wordt sterk geadviseerd maar is niet verplicht. Is je hond getitterd en staat deze in het vaccinatieboekje dan is dit ook goed.  Is jouw pup ouder dan 6 maanden dan kun je je aanmelden in de brugklas

   Hoeveel lessen en hoelang duurt een les

   De kleuterklas bestaat uit 8 lessen van 45 minuten.

   Hoe groot is de groep

   De groep bestaat uit max. 8 cursisten.

   Wat kost de cursus

   De kleuterklas kost €124,00

   Wat heb je nodig voor de cursus

   • Vaste halsband of tuigje (geen slipketting of corrigerend tuigje)
   • Vaste lijn van minimaal 2 meter
   • Heel veel kleine (belonings) voertjes
   • Matje waar de hond op kan liggen
   • Water en een waterbakje
   • Speeltje wat je samen vast kunt houden en NIET piept
   • Poepzakjes