Peuterklas voor pups van 8 tot 16 weken

Tijdens de peuterklas staat alles in het teken van spelenderwijs socialiseren

De peuterklas bij School4Dogs is geen standaard puppy cursus waar je de standaardoefeningen krijgt. De puppy tijd is een hele belangrijke fase in het leven van een hond. In hun eerste maanden moeten ze op een goede manier kennis maken met onze wereld. Nu ze bij hun broertjes en zusjes weg zijn moeten ze op een rustige en positieve manier kennis maken met andere hondenrassen en vreemde mensen. Ze moeten leren hoe ze hier mee om moeten gaan en wat er van ze verwacht wordt. Ook moeten ze hun lijfjes leren kennen door te leren lopen over verschillende ondergronden en leren omgaan met allerlei materialen. Dit gebeurt rustig en gecontroleerd zodat alle pups zich kunnen ontwikkelen tot blije en zelfverzekerde stabiele en sociale honden. Aandacht voor socialisatie gaat bij ons daarom hand in hand met training en opvoeding. 

We gaan op een positieve manier werken aan jullie vertrouwensband en het opbouwen van hun zelfvertrouwen met het gebruik van veel leuke materialen en spelvormen. Tijdens al deze oefeningen gaan we jullie meenemen in de lichaamstaal van de hond zodat jullie de pup beter begrijpen en hierdoor ook beter kunnen begeleiden in de praktijk.  

 

Thema's tijdens de peuterklas:

  • Dicht bij de eigenaar willen zijn en contact maken
  • Balans en coördinatie
  • Omgaan met prikkels
  • Spelen
  • Komen
  • Rust nemen

 

Tijdens de peuter-lessen is er ook tijd om in te gaan op vragen over puppyzaken. Denk aan onzindelijkheid, hard bijten, het afleren (ombuigen) van ongewenst gedrag, enz. 

Aan het begin van de cursus krijg je van ons een inlogcode waarmee je iedere week de les terug kunt kijken die je gehad hebt. Je kunt dan iedere stap rustig teruglezen zodat jullie met het hele gezin de oefeningen thuis kunnen oefenen.

Wij organiseren regelmatig theorieavonden en/of lezingen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er onder meer uitleg gegeven over de taal van de hond. Wij adviseren je van harte om deze avonden vooral bij te wonen. Als cursist krijg je hiervoor van tevoren een uitnodiging van ons.

 

Details

  • Voor wiepuppy's vanaf 8 weken.  (Tot 16 weken oud bij inschrijving) De pup moet alle voor zijn leeftijd benodigde entingen gehad hebben. Breng je het entingsboekje de eerste les mee? Als we de entingen niet kunnen controleren, kan je pup niet aan de les deelnemen. Inenting tegen kennelhoest wordt sterk geadviseerd maar is niet verplicht. Is je hond getitterd en staat deze in het vaccinatieboekje dan is dit ook goed. 
  • Duur: 8 lessen van 45 minuten 
  • Groepsgrootte: Max. 6 combinaties
  • Prijs: €127,50