Laat je hond thuis tijdens de kermisdagen

De Weerter kermis staat voor de deur en dat is ieder jaar een ware happening in onze stad. Duizenden mensen zijn op de been en tot onze grote verbazing ook honden. Er zijn altijd weer mensen die hun viervoeter meenemen naar dit bonte spektakel. Maar de grote vraag is: doe je je hond hiermee een plezier?


Stel je nou voor dat jij een hond bent; ga eens middenin een mensenmassa op je hurken zitten. In de allereerste plaats zullen er heel veel mensen tegen je aan botsen, simpelweg omdat ze je niet zien. Niet fijn! Tel daarbij op de vele geurtjes, niet alleen van al die mensen, maar ook van suikerspinnen, hamburgers, snoep, hotdogs, noem maar op. Je hond kan veel, maar dan ook veel en veel beter ruiken dan jij… Moeten we dit nog verder toelichten?

Dus ook als ze dit jaar een prikkelarme kermisdag inlassen dan nog steeds is het geen goed idee om je hond mee te nemen!

De oren van je hond werken ook veel beter dan die van jou, dus de kakafonie van harde muziek, pratende, lachende en gillende volwassenen en kinderen én de schrille toeters van diverse kermisattracties zijn naar alle waarschijnlijkheid een hel voor jouw doggie. Als ik me dit allemaal levendig voorstel als ik in de huid van mijn hond kruip, dan kan ik maar één conclusie trekken: ik zou gillend gek worden! Laat je hond dus gewoon lekker thuis en doe ‘m dit niet aan. De kermis is simpelweg geen plek om te socialiseren met je hond; socialiseren doe je op plekken waar je hond vaker zal komen. Denk aan de markt, het station, de binnenstad, de kinderboerderij, maar níet de kermis.

Team School4Dogs wenst jullie hele fijne kermisdagen!