Vanaf zaterdag 26 juni zijn ook gezinsleden weer welkom om bij de cursussen aanwezig te zijn. Wel is het nog steeds belangrijk anderhalve meter afstand van anderen te houden.

Home » Cursusaanbod » Snuffel-academie » Detectie Snuffel-academie

Detectie Snuffel-academie


Geef je hond zijn droombaan

 

Bij  detectie leren we de hond systematisch zoeken naar een specifiek aangeleerde geur en deze te verwijzen.

Denk hierbij aan kruidnagel, steranijs, koffie, tabak enz.

Tijdens de detectie (binnen en buiten) gaat je hond in zijn eigen tempo (nieuwe) dingen ontdekken, onderzoeken en ervaren. Alles vindt op een rustige en ontspannen manier plaats. Er wordt geen druk uitgeoefend. Want de Snuffelacademie moet boven alles een leuke tijdsbesteding zijn voor jullie allebei. Jullie werken samen en het is dan ook geweldige manier om jullie relatie (verder) te verstevigen.  Daarnaast zien we dat honden die hun neus mogen gebruiken zelfstandiger en probleemoplossend kunnen werken waardoor hun zelfvertrouwen steeds beter wordt.


Wat gaan we doen?
Tijdens de eerste lessen gaan we de hond leren systematisch te zoeken.  Omdat het heel belangrijk is dat de hond leert om netjes alles af te zoeken zal  het eerste blok vooral bestaan uit het aanleren van line-ups lopen.

Heeft hij dit spelletje goed door stappen we over naar geurherkenning. Hij leert dat de specifieke geur in een box hem een beloning oplevert. Hij leert deze geur aan jou als begeleider aan te wijzen op zijn eigen manier of we gaan hem een verwijzing aanleren. Hij leert de geur aanwijzen in verschillende contexten. Wij noemen dit een verwijzing

Zit de geur er goed in dan gaan we werken met beluchte geuren en gaan we de hond nog meer uitdagen. Hierbij kun je denken aan steeds kleinere geurbronnen, steeds moeilijker en dieper verstoppen. Maar we zullen ook naar andere locaties gaan zoals bv. de dierenwinkel   

 

Je traint in groepjes van maximaal 4 honden. Een les duurt anderhalf. Tijdens de les zal je hond ongeveer 2 tot 3 keer aan de beurt komen. Als je hond niet aan de beurt is, is het de bedoeling dat hij in de auto blijft wachten. Hij kan dan uitrusten en nadenken tot de volgende zoekbeurt. Werken met de neus is voor een hond zeer vermoeiend. Een half uurtje detectie is voor een hond even vermoeiend als een uitgebreide wandeling.

 

Waarom detectie bij Helga's School4Dogs? 

 • Het is gewoon ontzettend leuk om te doen
 • Het versterkt de band tussen jou en je hond
 • Je verlegt de focus (bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag)
 • Het is een mooi alternatief als je hond niet los kan lopen
 • Jij leert je hond nog beter 'lezen' 
 • Het is een prima alternatief als lange wandelingen geen optie zijn, omdat je je hond met snuffel-spellen geestelijk bezighoudt en moe maakt.

 

We werken met 5 niveau’s. Al deze niveau's bestaan uit 4 onderdelen waar je deelcertificaten voor kunt behalen, behalve de geurtest : 

 • Geurtest
 • Detectie Brons 
 • Detectie Zilver 
 • Detectie Goud 
 • Detectie Platina 

 

De detectie lessen worden gegeven door gecertificeerd instructeur Helga Hendriks opgeleid als instructeur bij Focus Nosework Academy 


Detectie voor pups

Op zondag 29 augustus starten wij een detectie groep voor pups vanaf 8 weken tot 9 maanden.

Spelenderwijs stappen we de wereld van de honden neus in samen met jouw pupje.  

Aanmelden kan via het inschrijfformulier


Details

Duur van de cursus:  8 lessen van 90 minuten

Voor wie: Als je bij Helga's School4Dogs de kleuterklas en of brugklas / college gevolgd hebt.

Jouw hond moet rustig in de auto of bench kunnen wachten en sociaal zijn met andere honden en mensen. 

Prijs: € 145,00

Groepsgrootte: Max. 4 combinaties

Locatie: Pannenweg 248 Nederweert (binnen)

                Vrakkerveld 6 Weert (buiten)

                Diverse andere locaties rondom Weert

 

Privé lessen: € 27,50 voor 30 minuten

Wij hebben helaas geen plek meer om privé lessen te geven.