Home » Cursusaanbod » Snuffel-academie Neuswerk, detectie enz.

Snuffelacademie

Geef je hond zijn droombaan

Bij de Snuffelacademie draait alles om de samenwerking tussen jou en je hond. Het is een geweldige manier om jullie relatie (verder) te verstevigen. Bovendien leren jullie dezelfde taal spreken.

Iedere hond kan op de Snuffelacademie instromen. Ras en leeftijd spelen geen rol. Er zijn zelfs mogelijkheden voor honden die doof en/of blind zijn. Maar ook als jij zelf een beperking hebt, kunnen wij daarop inspelen en kunnen jij en je hond gewoon meedoen.


Tijdens allerlei snuffel-spellen (binnen en buiten) 
gaat je hond in zijn eigen tempo (nieuwe) dingen ontdekken, onderzoeken en ervaren. Alles vindt op een rustige en ontspannen manier plaats. Er wordt geen druk uitgeoefend. Want de Snuffelacademie moet boven alles een leuke tijdsbesteding zijn voor jullie allebei.


Wat gaan we doen?
Tijdens de eerste lessen gaan we bij de hond een geur inprenten (wij starten bij School4Dogs met kruidnagel) Hij leert dat deze geur hem een beloning oplevert. Hij leert deze geur aan jou als begeleider aan te wijzen op zijn eigen manier. Hij leert de geur aanwijzen in verschillende contexten. Wij noemen dit een verwijzing. Omdat het heel belangrijk is om de geur goed in te prenten zal in de basis cursus vooral gewerkt worden op het onderdeel containers. Dit lijkt misschien saai , maar je kunt hier heel veel verschillende oefeningen mee doen.  Denk bv. andere omhulsels waar je de geur in kunt stoppen, verschillende locaties waar je de boxen met geur verstopt en ga zo maar door. Zit de geur er goed in dan gaan we werken met beluchte geuren en gaan we de hond nog meer uitdagen, 

 

Waarom de Snuffelacademie bij Helga's School4Dogs? 

  • Het is gewoon ontzettend leuk om te doen
  • Het versterkt de band tussen jou en je hond
  • Je verlegt de focus (bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag)
  • Het is een mooi alternatief als je hond niet los kan lopen
  • Jij leert je hond nog beter 'lezen' 
  • Het is een prima alternatief als lange wandelingen geen optie zijn, omdat je je hond met snuffel-spellen geestelijk bezighoudt en moe maakt.

Details

Duur van de cursus:  8 lessen van 1 uur

Voor wie: Als je bij Helga's School4Dogs de kleuterklas en of brugklas gevolgd hebt

Prijs: €130,= 

Groepsgrootte: Max. 4 combinaties

Locatie: Maaspoort 13 Weert 

                Vrakkerveld 6 Weert


Op dit moment hebben wij helaas geen vrije plekken in onze Snuffelacademie-groepen. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar helga@school4dogs.nl