RJT (Recreatieve jacht training)


Nieuwe cursussen starten weer begin maart 2023. Voor meer info kun je het beste contact opnemen met Ellen Beckers

Jachttraining / Cursusaanbod | op1lijn.nu  

Voor iedere hond met jachtpassie

Tijdens de Recreatieve Jachttraining, ook wel RJT genoemd, laat voorjager Ellen Beckers-de Graaf (van hondenschool Op1lijn) jou en je hond kennismaken met enkele aspecten uit de jachttraining.

  • De RJT beginners cursus is een cursus waar bij de basis wordt gelegd voor het "model apport" en is niet direct bedoeld om jachtproeven te kunnen lopen, daarvoor moet je minimaal de gevorderden hebben gevolgd. Ellen gaat jou samen met je hond op een ontspannen manier een aantal facetten van het apporteren bijbrengen. Onze cursus RJT is daardoor geschikt voor veel jachthondenrassen of jachthond kruising.
  • In de cursus komen niet alleen gehoorzaamheid en apporteren aan bod, er is ook ruimschoots aandacht voor steadines van de hond. En natuurlijk ontbreekt waterwerk niet.  

 

Ellen werkt met een positieve trainingsmethode en vindt het belangrijk dat de hond plezier heeft in het werken met zijn handler.

Je kunt bij ons terecht voor Recreatieve Jachttraining met je jachthond. Heb je een kruising-jachthond of geen jachthond, maar wil je graag de RJT volgen, neem dan even contact met Ellen op, zodat zij kan beoordelen of je kunt meedoen.  

Belangrijk is dat de hond een basis-opvoeding heeft genoten en oefeningen als zit, blijf, kom hier en netjes aan de lijn lopen beheerst. Daarnaast moet de hond sociaal zijn naar andere honden en mensen en mag hij niet overmatig blaffen.

Het doel van de training is om samen met je hond plezier te beleven aan apporteren in verschillende omstandigheden. Zoals gezegd, wordt er ook gewerkt aan de steadines van de hond.

 

  • De RJT-HS4D B (beginnersgroep) start op het terrein van Helga’s School4Dogs in Nederweert. Zodra de honden het apport goed ophalen, worden de lessen verplaatst naar het bos en veld.
  • De RJT-HS4D G (gevorderden) is voor cursisten die RJT B hebben gevolgd of elders jachttraining hebben gevolgd. Deze lessen zullen hoofdzakelijk in het buitengebied van Weert / Nederweert plaatsvinden.

 

Voor meer info kijk op: Jachttraining / Cursusaanbod | op1lijn.nu   of stuur Ellen een e-mail. info@op1lijn.nu

Aanmelden kan via deze link: https://www.op1lijn.nu/inschrijven/inschrijven-jachttraining

Kies vervolgens voor de RJT HS4D Beginners

Let op je meld je dus aan bij Op1lijn en maakt daar een apart Kennelcare account aan. 


    Details

    Duur: 8 lessen van 45 a 60 minuten

    Kosten: €150,-  voor 8 lessen, inclusief fluit en dummy