RJT (Recreatieve jacht training)


Nieuwe cursussen starten weer in september 2022. Voor meer info kun je het beste contact opnemen met Ellen Beckers

Jachttraining / Cursusaanbod | op1lijn.nu  

Voor iedere hond met jachtpassie

Tijdens de Recreatieve Jachttraining, ook wel RJT genoemd, laat voorjager Ellen Beckers-de Graaf jou en je hond kennismaken met enkele aspecten uit de jachttraining.

Ellen leidt niet op voor officiële jachtproeven, maar wil jou samen met je hond op een ontspannen manier een aantal facetten van de apporteersport bijbrengen. Onze cursus RJT is daardoor geschikt voor veel rassen.

 

In de cursus komen niet alleen gehoorzaamheid en apporteren aan bod, er is ook ruimschoots aandacht voor steady-ness van de hond. En natuurlijk ontbreekt waterwerk niet.  

 

Ellen werkt met een positieve trainingsmethode en vindt het belangrijk dat de hond plezier heeft in het werken met zijn handler.

 

Je kunt bij ons terecht voor Recreatieve Jachttraining met je jachthond.
Heb je een kruising-jachthond of geen jachthond, maar wil je graag de RJT volgen, neem dan even contact met ons op, zodat wij kunnen beoordelen of je kunt meedoen.  

Belangrijk is dat de hond een basis-opvoeding heeft genoten en oefeningen als zit, blijf, kom hier en netjes aan de lijn lopen beheerst. Daarnaast moet de hond sociaal zijn naar andere honden en mensen en mag hij niet overmatig blaffen.


Het doel van de training is om samen met je hond plezier te beleven aan apporteren in verschillende omstandigheden. Zoals gezegd, wordt er ook gewerkt aan de steady-ness van de hond.

 

De RJT-G (beginnersgroep) start op een omheind terrein. Zodra de honden het apport goed ophalen, worden de lessen verplaatst naar het bos en veld.

 


    Details

    Duur: 8 lessen van 60 minuten

    Kosten:  € 145,=  voor 8 lessen, inclusief fluit en dummy