Nieuw bij School4Dogs Puppy Privéschool

Apporteer academie


Voor iedere hond met jachtpassie

Tijdens de workshop apporteren laten we jullie kennismaken met de begin stappen van het apporteren

 • Deze cursus is een cursus van 10 lessen waar bij de basis wordt gelegd voor het "model apport".  We gaan samen met je hond op een ontspannen manier een aantal facetten van het apporteren bijbrengen. Onze workshop is alleen geschikt voor veel jachthondenrassen of jachthond kruisingen die interesse hebben in apporteren.
 • In de cursus komen niet alleen gehoorzaamheid en apporteren aan bod, er is ook ruimschoots aandacht voor steadines van de hond. 

 

Apporteren is een bezigheid waarbij je je hond de opdracht geeft een object te halen en dit ook weer bij je terug te brengen. Het is een manier om gehoorzaamheid te trainen en tegelijkertijd een leuk spel voor de hond.

 

Net zoals bij veel andere hondensporten en activiteiten kun je bij het apporteren ook oneindig variëren.

Dit kun je natuurlijk doen door:

 • Verschillende voorwerpen te gebruiken
 • Verschillende opdrachten te geven (bv. wachten tot de hond een "vrij" commando krijgt, met het voorwerp over een hoogtesprong enz.)
 • In plaats van het meteen op te halen er een zoekopdracht aan te geven nadat je het voorwerp verstopt hebt
 •  Opruimen enz.

 

Apporteren of het vasthouden van het speeltje kan vrijwel overal. Deze verschillende manieren zijn niet alleen fysiek vermoeiend voor de hond, maar ook mentaal zal je hond goed moeten nadenken, wat voor honden ook leuk en verrijkend is.

Tijdens de workshop gaan we per hond kijken welk speeltje of voorwerp de hond leuk vindt en gaan we op een spelende manier aan de slag met het terugbrengen van het apporteervoorwerp. 

We werken op een positieve manier en vinden het vooral belangrijk dat de hond plezier heeft in het werken met zijn handler.

 

Belangrijk is dat de hond een basis-opvoeding heeft genoten en oefeningen als zit, blijf, kom hier en netjes aan de lijn lopen beheerst. Daarnaast moet de hond sociaal zijn naar andere honden en mensen en mag hij niet overmatig blaffen.

Het doel van de training is om samen met je hond plezier te beleven aan apporteren in verschillende omstandigheden. Zoals gezegd, wordt er ook gewerkt aan de steadines van de hond.

 


  Details

  • Voor wie: Om te kunnen starten bij de apporteer-academie moet je samen met je hond het Universiteit certificaat behaald hebben en het advies hebben gekregen dat je door kunt naar deze cursus. 
  • De hond moet alle voor zijn leeftijd benodigde entingen gehad hebben. Breng je het entingsboekje de eerste les mee? Als we de entingen niet kunnen controleren, kan je hond niet aan de les deelnemen. Inenting tegen kennelhoest wordt sterk geadviseerd maar is niet verplicht. Is je hond getitterd en staat deze in het vaccinatieboekje dan is dit ook goed. 
  • Groepsgrootte: Max. 4 combinaties
  • Duur: 8 lessen van 60 minuten 
  • Prijs: € 195,00