Home » Workshops » Workshop reactieve hond

Reactieve hond

Heb jij een hond die aan de lijn reageert op fietsers, auto's, andere honden enz.  .., dan kan dat behoorlijk het plezier in de wandelingen verminderen. Wellicht loop je gespannen over straat en vermijd je zo veel mogelijk confrontaties. Misschien ga je zelfs al minder met  je hond wandelen omdat het echt niet leuk meer is. Je realiseert je dat dat niet de oplossing is en je wilt graag leren hoe je het gedrag van je met het gedrag van je hond kunt omgaan.

 

Dan is deze workshop wellicht iets voor jou..

 

Zeven weken begeleiden wij jullie op maat om aan het probleem te werken. De eerste les doen we een intake en bespreken we de werkwijze. We observeren de hond en maken al een begin met de eerste oefeningen.

De daaropvolgende lessen gaan we aan de slag in sessies van ongeveer 40 minuten. Waarbij we rust creëren voor de hond, contact met en aandacht voor de eigenaar. Maar ook leren omgaan met prikkels, vooral de prikkels die voor jouw hond de trigger zijn, laten wennen aan die prikkels en survival technieken, zodat je weet wat je moet doen bij 112 situaties.  (hoe om te gaan met probleemsituaties).

 

De cursus wordt gegeven op ons terrein School4Dogs . Dit omheind terrein biedt ons de ruimte om op veilige afstanden te werken. Hulpmiddelen zoals clicker, pluche honden of echte honden kunnen worden ingezet. We werken op een voor de hond positieve manier, dus niet met straf (in welke vorm dan ook) en zeker niet met aversieve hulpmiddelen zoals stroombanden of slipkettingen.

 

De cursus wordt gegeven op afspraak en bij voldoende deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 4 en je wordt begeleid door 2 instructeurs. (Er wordt bij de intake gekeken of de honden het aankunnen om in groepsverband te werken)

 

Voor wie: Voor honden die het moeilijk vinden om rustig aan de lijn om te gaan met prikkels zoals andere honden, auto's enz. 

Kosten: De prijs voor 7 lessen (inclusief 1 intake ) bedraagt €275,= . Na de eerste les kun je nog besluiten om niet voor de hele cursus te gaan en je betaalt dan alleen de kosten voor die eerste les, zijnde €40,=

Locatie: School4dogs