Denkspellen niveau gevorderd

Dit zijn spellen die uit meerdere technieken bestaan maar die je wel per techniek eerst aan kunt leren en bij iedere handeling een beloning oplevert.
 

 

Denkspel 1G

Trixie Dog Activity Chess

Reserveer

 

 

 

Dit spel is extra uitdagend voor jouw hond; hij moet twee 'opdrachten' voltooien om bij alle verstopte beloningen te komen. Zo kan jouw hond met zijn bek of poten de pionnen van het bord halen. Onder deze pionnen, die op verschillende plaatsen op het bord te zetten zijn, is er plaats om een beloning te verstoppen. Daarnaast beschikt het speelbord over verschuifbare rode vlakken. Ook hieronder is er ruimte voor een beloning. Jouw hond kan deze vlakken met zijn poot of neus verschuiven. Om het spel nog uitdagender te maken, kun je de pionnen als 'stoppers' tussen de rode vlakken plaatsen.

 

 

Denkspel 2G 

Trixie Dog Activity Poker Box

Reserveer

 

 

Het spel heeft vier verschillende onderdelen waar je een beloning in kunt doen. Zo is er een lade die jouw hond uit het blokje kan trekken, een deksel die hij op kan tillen, een schuifdeksel en een deksel die de hond met zijn neus of poot omhoog moet wippen. Deze verschillende onderdelen maken de Poker Box een extra uitdagend spel voor jouw hond. 

 

Denkspel 3G 

Trixie Anleitung mini mover

Reserveer

 

  • Door de lades met behulp van de lussen te openen dan wel om de beurt kegel en/of schuif te bewegen, komt de hond bij zijn beloning.
  • Bordspel met 2 kegels en diverse kleine kommetjes en lades.
  • Door de kegel als stopper te gebruiken, kan de moeilijkheidsgraad worden opgeschroefd.

 

Denkspel 4G 

Nina Ottoson Dog Hide and Slide

Reserveer

 

 

 

Door te schuiven, krabben en duwen kan jouw viervoeter alle verstopte snacks ontdekken. Het is belangrijk om je hond mentaal uit te dagen. Hierdoor ga je verveling tegen en draag je bij aan het verminderen van negatief gedrag. Door samen te spelen versterk je ook nog eens jullie band! Als baasje verstop je in de uitsparingen lekkere brokjes of snacks. Deze dek je af met de bijbehorende kokertjes. Laat altijd aan jouw viervoeter zien waar je de snoepjes verstopt, hierdoor weten ze waar het lekkers te vinden is. Door de kokertjes in de sleuven te verplaatsen, zijn de snacks te vinden. Hier kunnen ze hun poten en snuit voor gebruiken. Geef als baasje duidelijke aanwijzingen, want dit is belangrijk voor het leerproces. Je kunt je hond in het begin helpen door handelingen voor te doen. Je zult versteld staan hoe slim jouw huisdier is!

Bouw het niveau op

Als jouw slimme huisdier deze puzzel onder de knie heeft, kun je de moeilijkheidsgraad opschroeven. Door bijgeleverde flippers kun je sommige kokertjes waar de snacks onder zitten gedeeltelijk blokkeren. Weet jouw slimme viervoeter nu nog alle snoepjes te vinden?

 

Denkspel 5G

Nina Ottosson Dog/Cat Tornado

Reserveer

 

 

 

De Dog/Cat Tornado bestaat uit vier draaiende schijven op elkaar. Deze schijven zijn los van elkaar te draaien en iedere laag bevat een uitsparing om smakelijke tussendoortjes in te stoppen. Wanneer het jouw huisdier lukt om al het lekkers te vinden, prijs je hem uitbundig. Dat zal jouw geliefde viervoeter nóg meer stimuleren om te spelen!

Laat aan je huisdier zien dat je de snoepjes verstopt in de Dog/Cat Tornado. Zo weet hij waar het lekkers te halen valt. Het is de bedoeling dat hij de draaiende schijven opzij duwt met zijn snuit. Gaat dit goed? Dan kun je het spel extra uitdagend maken door de draaiende schijven met de bijgeleverde botjes te blokkeren. Dit spel is bedoeld om samen met je huisdier te spelen, laat je huisdier er dus niet mee alleen.

De Nina Ottosson Dog/Cat Tornado is een uitdagend spel voor elk huisdierbrein! De mentale uitdaging is niet alleen erg leuk voor je dier, maar helpt ook tegen verveling en vermindert negatief gedrag.

Tips

De Dog/Cat Tornado is zeer geschikt om je huisdier op alternatieve wijze te verwennen met iets lekkers. Wist je dat je ook natvoer in de uitsparingen kunt stoppen? Plaatst het spel in de vriezer en biedt het aan op een warme zomerdag als verkoelende traktatie!

 

Denkspel 6G

Nina Ottosson Dog Brick

Reserveer

 

 

De Dog Brick puzzel  is zeer veelzijdig en een échte hersenkraker voor je hond. Schuiven, pakken, openklappen… Je viervoeter moet flink zijn best doen om alle snoepjes tevoorschijn te halen! De puzzel bestaat uit 4 verschillende banen. Elke baan bevat twee verschuifbare doosjes en een botje. Dit spel heeft moeilijkheidsgraad 2.

Je verstopt de favoriete brokjes van je harige vriend onder de doosjes en de botjes. Laat dit zien aan je hond, zodat hij weet waar het lekkers te halen valt. Jouw speurneus zal zowel met zijn snuit als poten te werk moeten gaan om alle snoepjes onder de botjes en doosjes te vinden. De doosjes hebben een deksel, waar je bovendien ook snoepjes in kunt verstoppen.

 

Denkspel 7G 

Nobby Brain board quadro 

Reserveer

 

De hond moet goed nadenken en bedenken op welke manier deze de snoepjes onder de dopjes vandaan moet krijgen. De twee handelingen die de hond moet uitvoeren zijn blokjes optillen en blokjes schuiven. Hij zal eerst de blokjes op moeten tillen voordat hij de andere blokjes kan verschuiven.