SnuffelBieb

Bij Helga’s School4Dogs staat snuffelen en samenwerken hoog op het lijstje.
We gebruiken veel snuffelwerkjes en denkspellen in onze lessen waardoor de honden leren om zelf na te denken en zelf iets op te lossen waarna ze heerlijk voldaan moe zijn. Maar ze leren ook om rustig te wachten (ICD) als de eigenaar de snuffelwerkjes aan het vullen is en rustig geconcentreerd te werken ondanks alle prikkels om hun heen. Tijdens dit soort oefeningen zie je dat veel honden even lekker in hun eigen bubbel (geur) wereld bezig zijn.
 
Vanaf 1 maart 2019 kun je als cursist bij Helga's School4Dogs diverse denkspellen huren zodat je ook thuis lekker met jouw hond samen kunt puzzelen. Wil je de puzzel daarna graag zelf aanschaffen dan kun je de puzzels met 10% korting kopen bij Dierenspéciaalzaak De4Voeter, Dierenparadijs Weert of bij Helga’s School4Dogs.
 
Hoe gaan we te werk:
 • Je kunt bij ons een spel huren als je cursist bent van Helga’s School4Dogs.
 • Als je een spel bij ons huurt vragen wij een borg van €35,00 per spel (sommige spellen zullen duurder zijn..). De borg krijg je terug als het spel weer schoon, heel en compleet ingeleverd wordt. Bij een onderdeel wat mist of spel wat kapot is betaal je het te vervangen onderdeel of spel. Dit wordt van de borg af getrokken.
 • Nadat je een spel hebt uitgezocht, huur je deze voor €3,00 per 2 weken.

  Wil je een spel verlengen? Dat kan, meld het even via één van de verschillende kanalen. Dan betaal je € 1,00 per spel per week.

  Ben je te laat met je spel inleveren dan betaal je per week € 3,00 per spel. Dit wordt van je borg afgehaald.

 
Waarom puzzelen met je hond:
 • De denkspellen die wij verhuren vragen denk en snuffel werk van jouw hond. Een 15 minuten snuffelen staat gelijk aan een uur wandelen. Dit is dus een goede aanvulling op de dagelijkse wandeling.
 • Denkspellen zijn een fijne bezigheid voor honden tijdens de revalidatie, helpt onzekere honden zekerder te worden en is een super bezigheid voor oudere honden.
 • Tijdens de lessen van School4dogs leer je hoe je denkspellen rustig op kunt bouwen, waardoor de hond en de eigenaar leren om rustig (ICD) samen te werken.
 • Honden zullen leren om langer geconcentreerd te blijven en drukkere honden leren om rustiger te worden.
 • En heel belangrijk het geeft geestelijke voldoening.

 

Denkspellen heb je in verschillende niveau's
 
Dit zijn spellen die uit een techniek bestaan. Bv. laatjes openen, schuifjes openen, iets optillen, dopjes verschuiven enz
 
Dit zijn spellen die uit meerdere technieken bestaan maar die je wel per techniek eerst aan kunt leren en bij iedere handeling een beloning oplevert.
 
Dit zijn spellen met meerdere technieken en de hond meerdere handelingen moet doen voor hij/zij de beloning krijgt.
Wij geven een mapje mee waarin iedere techniek beschreven staat zodat je deze bij alle spellen kunt gebruiken om het spel in rust aan te leren. Deze stappen voorkomen frustratie en zorgen ervoor dat het voor jullie beide een leuke bezigheid blijft.